En söndag på slottet

Idag besökte vi Schloss Linderhof. Efter en timmes tågresa, 10 minuters bussresa och 4 (!) timmars promenad kom vi fram till det lilla, men vackra slottet som ligger inbäddat bland alptopparna. Fyra timmars gående kanske låter överambitiöst men detta var inte riktigt med i våra beräkningar. Vi tänkte att vi kunde gå de sex kilometer som det skulle vara till slottet istället för att vänta på nästa buss... nu stod det ju 6 km på skyltarna i ungefär 10 km så sammanlagt gick vi nog 1,5 mil, men det var en vacker vandringsled så det gjorde inte så mycket...

   
Den långa vandringen...

   
I slottsträdgården


König Ludwig II byggde slottet

   
Magdalena, Cecilia och Wilma


Imorgon blir det jobb igen. Kommer jobba ganska mycket denna vecka eftersom jag åker hem till Sverige snart, då gäller det att jobba in timmarna helt enkelt... på torsdag ska jag spela en golftävling för studenter, ska bli intressant.. en träning innan kanske??

kramar till er alla

Det stora provet är gjort...

och ja, jag får börja på utbildningen i höst. Var ju tvungen att göra ett tyskaprov för att visa att jag faktiskt kan tyska (det räcker ju inte att jag redan har pluggat tyska kurser i helt år med höga betyg eller skrivit en hel uppsats på tyska...) så förra veckan och igår deltog jag på provtillfällen tillsammans med massa andra utländska studenter, de flesta från Kina och Japan... nu var provet inte svårt och jag klarade den högsta nivån så idag blir det betygsutdelning och sektdrickande.. jaja..

Imorgon ska vi ha en golfkväll med Biergarten efteråt, rangen ligger precis bredvid en jättemysig Biergarten... på dagen har jag tänkt att jag ska skriva klart mitt tyskaarbete som jag har skjutit framför mig sen.. ja vad blir det nu.. 2006 (!) okej, inte bra så det måste göras NU för att jag ska kunna ta ut min examen i oktober..

Hoppas ni alla mår bra!

kramar

Vad som hänt sen sist...

Jag cyklar till jobbet två gånger i veckan, och förra veckan hade vägen försvunnit... floden Isar hade liksom fått för mycket vatten så jag fick vada en bit med min cykel.. det är annars en jättefin väg att cykla, ca 15 km längs floden på små skogsvägar...

 

En hel dag tillbringade jag i Westpark tillsammans med massa fåglar, en brandbil och en stekande sol...

     

Rosi har även kommit tillbaka från sin semester på den svenska västkusten. Gullig som hon är fick jag massa lakrits!!!I onsdags var jag också för andra gången med på inspelning för tysk TV, denna gång Mandeltårta.. yes.. min karriär som hobbybagare är i full gång.. =)

Hoppas allt är bra med er!

Många kramar

RSS 2.0