Oktoberfest har börjat!

Vi omringas just nu av Dirndlar och Lederhosen, just det, Oktoberfest har börjat! Mycket har vi hunnit med under den senaste veckan. Friederike, en vän från Herborn som jag lärde känna under gymnasiet, har bland annat varit på besök. På fredagen var vi på överraskningsfest för Dominik, också han från Herborn. Vi har också hunnit med mycket kultur, Nymphenburger Schloss, den Bayerska skattkammaren, Residenz och en guidad tur i Altstadt. Mina stackars fötter som i och med detta fick vandra otaliga kilometer har nu gått i strejk och går som längst till Wies'n (Wies'n är den plats där Oktoberfest utspelar sig)


image20
Jag och Friederike

I lördags invigdes alltså Oktoberfest och visst blev det ett besök. Så mycket folk och så mycket öl på ett och samma ställe är svårt att föreställa sig. Det får bli bilder i stället så får ni en uppfattning om hur det hela kan se ut!

    
   

Lite kulturella upplevelser förutom ölkultur har dock hunnits med. Residenz erbjuder en oerhört vacker skattkammare med kronjuveler och annan kunglig glans. Dessutom kan man vandra genom alla vackra salar och rum där kungar och drottningar har regerat.

   

Under veckan som kommer ska vi ta det lugnt. Sista veckan vi har innan det börjat på universitetet. Den 1 oktober börjar en kurs som kallas för Orienteringskurs, där många Erasmusstudenter deltar. Vi kommer ha lite språkundervisning och vi kommer få hjälp med inskrivning och andra byråkratiska fenomen som förekommer på tyska universitet för att vi ska bli "riktiga" tyska studenter.

image35
Emelie, jag oc h en kompis till Rosi på Wies'n


Hoppas ni alla där hemma mår bra. Saknar er!
många kramar

Ingen lägenhet..

Tydligen bygger de om "min" nya lägenhet så det blir tyvärr ingen inflytt innan den 1 oktober.. men det löser sig med boende ändå.. Idag kom Rosi tillbaka från Sverige, det blev bullkalas..


image18

Kvällen har vi tillbringat med att leta efter en Dirndl till Oktoberfest, dvs en slags folkdräkt som alla tyskar har på sig under denna festliga tillställning och således motsvarigheten till herrarnas Lederhosen! Kanske blir det den här...

image19

Vilken överraskning...

Söndagen inleddes med en god frukost på Rosis balkong. Vädret var återigen underbart, runt 25 grader och klarblå himmel. Vi hade först tänkt gå på Alte Pinakothek och titta på konst men eftersom vädret var så fint beslöt vi att åka till Englischer Garten istället och bara ligga och slappa.. När vi kom upp från tunnelbanan vid universitetet möttes vi av en massa människor, musik och stånd av alla de slag. Det var Streetlifefestival på hela Ludwigstrasse! Vår lugna söndag blev istället musik av diverse genrer, varma majskolvar och radler.. inte helt fel det heller! Imorgon ska vi till universitetet och hämta en förteckning över alla kurser som finns att välja mellan. Dessutom kommer Rosi tillbaka på kvällen. Då blir det kanelbullar..

image10
Frukost på balkongen

   
Här är några bilder från festivalen, det spelades rugby, landhockey, inlines och annat..

image17

München visar sig från sin bästa sida

Idag, fredag, kl 08.57 anlända två trötta studenter till München Hauptbahnhof. En kaffe var nödvändig för att skaka av sig nattågets vibrationer. En tågresa på 14 timmar utan sömn i en sittvagn sätter sina spår men i detta nu har vi lyckats ta oss till Rosis lägenhet på Schwantalerhöhe och sitter och njuter av ett underbart väder. Temperaturen är långt över 20 grader. Snart är nog tanken att vi ska ta oss ut i kvarteret för att söka upp en livsmedelsaffär, Rosis kylskåp erbjuder för tillfället enbart öl! Rosi är inte här, hon är i Sverige, närmare bestämt i Uppsala på semester. På måndagkväll kommer hon tillbaka och tills dess ska vi ordna ett kanelbullekalas.. På måndag ska jag försöka ta mig till Studentenwerk och se om det finns någon möjlighet att få lägenheten lite tidigare än 1 oktober. Det vore ju skönt eftersom både Friederike och Erik kommer på besök nästa helg.. 

image5
Bild tagen från tågfönstret i Danmark

image6
Utsikt från Rosis balkon på Gallierstrasse

image7
Rosi har målat om - det svenska ordet "lagom" i fonetikskrift!

image9
Ja, då var vi här.. 1 oktober börjat första kursen!

RSS 2.0