En sommardag i parken

Som i ett slag blev det vår, eller nästan sommar, i München. I över 22 grader gav jag mig ut runt lunch för en sväng i parken. Alla jackor och vantar var som bortblåsta, istället var det kortbyxor och t-shirt som gällde på flertalet besökare i den vackra Luitpoldparken. Jag var tvungen att avbryta min runda för att helt enkelt sträcka ut mig på gräset och bara ligga och känna solen värma (okej, jag var ganska trött i benen också eftersom träningsvärken envist sitter kvar och tänkte att en paus i joggandet var rättfärdigat). Det kändes helt plötsligt som om jag hade förflyttats till en semesterort på rivieran och när jag till slut slog upp ögonen blev jag nästan förvånad att se kala bruna grenar svagt vaja över mig istället för gröna palmblad. Ser fram emot att åka hem till Linköping nu där det regnar och är ca 7 grader. Verkligen...


Värkande benmuskler

Efter en härlig skiddag i mjukglassliknande pister och strålande sol från klarblå himmel i Garmisch Partenkirchen, värker nu mina benmuskler. Hela dagen har gått till rehabilitering, dvs jag har suttit i solen och lyssnat på Camilla Läckbergs "Stenhuggaren". Dessa hörböcker är onekligen fängslade, jag kan inte sluta!

För övrigt har det varit härligt väder idag och imorgon ska det bli ännu varmare. På radion pratade de om över 18 grader! Jag åker nog till rangen och tränar lite, är ju lättare att svinga när man slipper jackor, västar och vantar.

På tisdag bär det av hemåt.

image111
Madde och jag i en snygg photoshoot

Terminen är slut!

Sista tentan avverkades igår med gott resultat vilket innebär att terminen nu är slut. Fram till 14 april är det nu fritt fram att göra precis vad man vill, hur man vill och var man vill (med vissa modifikationer).

Var och åt lunch med Charlotte, som är halvsvensk, på nya favoriten Dean&David förrut. Vi kom att prata om Melodifestivalen och efter vårt samtal tänkte jag än en gång att Sverige trots allt är litet och isolerat där upp i norr. Vad som utlöste denna tanke var följande dialog:

Jag:           - ...och vet du, Carola gick bara till andra chansen i lördags.
Charlotte: - Andra chansen?
Jag:           - Ja,  i Sverige har vi olika deltävlingar för att välja ut bidragen till finalen.
Charlotte: - Jaha. (Charlotte lät skeptisk)
Jag:           - Ja, och i alla fall, Carola gick inte vidare direkt till finalen...
Charlotte: - Okej, men vem är Carola?

Förstår ni vad jag menar?

Ikväll ska vi på svenskt stammtisch på Paulaner. Det finns en förening som heter From North och de brukar tydligen träffas några gånger i månaden. Kanske vet någon där vem Carola är...

En tanke från Sverige

Döm av min förvåning när postkillen kom med ett paket till mig nyss. Det visade sig att det var min kära faster Ann-Cathrine som ville skicka en liten hälsning och muntra upp mig i allt pluggande. Det var precis vad jag behövde! Tänk vad ett litet paket kan lysa upp tillvaron. Jag ska ta en kopp av mitt nya väldoftande tee "Röd Vårdröm" och återgå till mina Europarättsböcker. Är dock säker på att det kommer gå mycket bättre nu...


image112

Söndagsfilosofi

Kom precis hem från Herr Dunkhorst, vår handledare från i våras, efter att ha blivit bjuden på en äkta Bremersk middag med dansk aquavit och Becks öl (som tydligen härstammar från Bremen). Herr Dunkhorsts syster och man var också där och de hade med sig en brasiliansk utbytesstudent som de hade släpat med till Österrike för att lära åka skidor under helgen. Stackan såg lite tagen ut, men verkade vid relativt gott mod ändå. Middagen var trevlig och jag upptäckte att jag tycker om grönkål. Vem hade kunnat ana det?

Imorse var jag på rangen och slog lite. Efter två toppar, en rejäl hook och en med oidentifierbar bollbana släppte stelheten och det gick ganska bra därefter. Jag blir förvånad varje vår att jag kommer ihåg hur man gör. Ska försöka träna en del nu på försäsongen så jag kan ge mig ut på alpbanorna sen till våren med goda resultat. 

På väg hem från golfen tittade jag på lite valaffischer. Det är nämligen val till stadsfullmäktige här i München snart och jag är tydligen berättigad till att rösta. Känner dock inte att jag är så värst insatt i det hela och får nog agera "soffliggare" denna gång. Å andra sidan kanske det är värt att rösta på något av alla partier förutom på det nedan bara för att visa ställningstagande. Deras viktigaste valfråga är nämligen att avskaffa rökförbudet som infördes i Bayern 1 januari i år. Det värsta är att jag kan tänka mig att folk röstar på dem just därför. Puckon!Melodifestival på distans

Emma och jag hade planerat en så bra kväll. Melodifestival och god mat. Men nehej, min spelare vägrar spela upp sändningen på SVT så det blev att följa händelseföroppet på aftonbladet i textform. Snacka om stämningsdödare! Har inte ens kunnat lyssna på bidragen och kan därför inte göra några vidare uttalanden om huruvida det var bra ikväll eller inte. God mat blev det i alla fall. Alltid något.

Imorgon ska jag till rangen och träna lite. De första stela slagen efter en vinter utan svingar. Hoppas att det blir lite varmare i morgon än var det har varit senaste dagarna bara. Det var nödvändigt att leta fram vintervantarna idag. Återkommer med en svinganalys imorgon.

image107
Var tvungen att lägga upp ett kort på mina söta små hundar som väntar hemma i Sverige

Sushi till frukost

Har nu provat "Running Sushi" för första gången. Vad som kan konstateras är att det kanske inte är det bästa att äta till frukost eller när man vill umgås samtidigt som man äter. På 30 minuter ska man äta så mycket man hinner, dvs plocka saker från bandet som rullar på i maklig takt på ena sidan av bordet. Vi hade i alla fall turen att sitta i början av bandet.. stackars de som satt i slutet, de kan ju inte ha fått något gott alls.  

Den här dagen har varit väldigt ineffektiv och oproduktiv, men sådana dagar måste ju också förekomma. Jag släpade mig i alla fall till Sausalitos, en bar vid universitetet, och drack en pina colada med tjejerna. Imorgon hoppas jag att solen lyser och att jag lyckas slå upp europarättsböckerna.

Godnatt!

Snart är det åtta veckors lov

Herr Prof. Fastrich blev imponerad av vår fina C-uppsats. Han fick ett exemplar och det blev han mycket tacksam över. Han menade att jag borde skriva lite om det svenska privata aktiebolaget, eftersom det knappt finns någon information om denna bolagsform här. Han ville hjälpa mig att få det publicerat sedan. Det vore väl något? Han har själv skrivit mycket, bland annat lagkommentarer. Det kanske ska bli mitt vinterlovsprojekt. Jag behöver väl inte nämna att jag fick ett bra betyg? Nu är det bara en tenta kvar, den blir nog inte lika rolig som denna. Den föreläsaren har nämligen haft vissa svårigheter med att ha en röd tråd i sina föreläsningar, därför har jag ingen aning om vad jag måste kunna.

Förresten når jag svensk mark den 26 februari och stannar hemma i några veckor. Vi förlorade nämligen Krepper&Johansson-målet (se tidigare inlägg) och det blir således inget jobb i Alperna. Lite bitter är jag, men det får bli fri skidåkning i mars/april istället.

Har precis invigt min nya löprunda. Den är inte lång, men fullt tillräcklig så här i början av säsongen ;) Det känns redan tydligt att det var ett tag sen mina ben fick arbeta i den lite snabbare hastigheten. På tal om annat har jag upptäckt en driving range ca 10 minuter från där jag bor. Kan det bli bättre? Nu slipper jag stå inne på mitt rum och öva chippar mot luftmadrassen.


 

image106
Helt okej va?! Här ska jag spela någongång i vår! (Golfplatz Zugspitze Tirol i Österrike)

Var bara tvungen...

...att berätta att jag precis kom på mig själv sitta och skratta gott åt hur finurliga och roliga de är för att beskriva vissa teorier inom reglerna för att behålla kapital i ett GmbH. Senast var det "en-boll-i-ett-gummisnöre-teorin" som beskrev en förtäckt sakinbetalning. Alltså, nu har det gått långt, jag måste vara skadad, så kul är det ju inte!

Imorgon har jag GmbH-tenta. Ett rum, en läskig professor och jag.

Attans...

Ah okej, man ska inte vara för kaxig. Hämtade resultatet på civilrättstentan och det var kanske inte så bra. Det var inte bra. Men jag klarade den i alla fall. Vet att det alltid brukar komma någon slags förklaring/bortförklaring till varför det inte gick bra (för det kan ju inte vara så att jag faktiskt inte är bättre..?) så här kommer de:

1. Herr Dr Platscheck skrev en konstig fråga
2. Jag tolkade frågan fel
3. Hade jag tolkat frågan rätt hade jag inte hunnit på två timmar
4. Två timmar är för lite
5. Äsch, skit samma!

Men en glad nyhet är att jag och Emma fått biljetter till kvartsfinal och final i fotbolls-EM. Frågan är ju om Sverige kommer så långt?!

image105

Madeleine, mat och mycket sol

En helg av total avslappning är över och det är måndag. Madeleine har precis åkt från Milbertshofen mot flygplatsen och jag sitter i solen på balkongen. Ska plöja igenom vår uppsats för att förebereda mig inför torsdagens muntliga tenta. Det känns som vi har ätit hela tiden. Vi var ju tvungna att prova på alla Bayerska specialiteter. Tiden emellan måltiderna har vi tillbringat nere på stan eller i Englischer Garten. Det har varit klarblå himmel och sol hela helgen så vi har försökt vistas i solen så mycket som möjligt, bara suttit och gjort ingenting. Det har varit så skönt. Vi hann även besöka en club på Maximiliansplatz på lördagskvällen och fick dansa av lite av alla kalorier vi tryckt i oss i alla fall. 

Bayersk matsedel

     
fr.v. Leberkäse mit Semmelknödeln därtill Weissbier, Quark med blåbär och jordgubbar, Käsespätzle med Bratwurst och Kaiserschmarrn med äppelmos.

Hade nästan glömt effekterna av öl

Igår bakade vi semlor hos Charlotte och de blev perfekta.. (att de blev perfekta efter tre försök med degen kan ju utelämnas). Eftersom vi fick rapporter om att det var galet mycket folk nere på stan med kravallstaket, poliser och tokiga utklädda människor, beslöt vi att stanna hemma och äta semlor hela eftermiddagen istället. Det var nog ett bra val, för lite senare på kvällen gick Gustav och jag ner på stan för att kolla läget. Det var som att komma in i en krigszon. Det låg ett tjockt lager av konfetti och krossat glas över hela Marienplatz och Viktualienmarkt. Efter försiktigt korsande mellan sopberg och fulla människor hamnde vi till slut på Hofbräuhaus (ni vet stället där det är Oktoberfest året runt). Vi satt och pratade, lyssnade på blåsorkestern och hade allmänt trevligt. Efter två liter öl kom jag dock på att jag hade föreläsning klockan åtta morgonen därpå. Tänkte inte så mycket mer på det och när de stängde runt tolvtiden tog vi tunnelbanan hem. Imorse när jag vaknade. Oj vad mitt huvud var tungt. Det var tvunget att ligga kvar på kudden länge. Vet inte om jag har kvicknat till fortfarande.


     
Gustav och Charlotte   Marienplatz på kvällen

 
Jag och Gustav mitt i öldrickandet

Till min morfar på 70-årsdagen

Hej morfar.

Vet att du läser här. Jag tänkte att eftersom jag inte hann spela in din sång innan jag åkte så lägger jag upp den här så du kan lyssna. Saknar er!


Som ny...

Sov tills jag vaknade av mig själv idag och det känns som en helt ny period av mitt liv börjar nu. Jag har städat, inte en sån städning som brukar falla under mitt begrepp "städning" utan en riktig städning. Ni vet, skrura golv och leta upp alla små hörn där dammet gömmer sig. Nu är mina 19 kvadrat åter representabla och det är ju tur eftersom Madeleine kommer ner och förgyller min tillvaro om några dagar.

Att städa gör att man blir hungrig. Men precis på väg till affären slog det mig att det faktiskt är söndag och följaktligen är allt stängt. Det får bli soppa igen då. Tyskland har fortfarande modet att låta söndagar vara vilodagar. Det är lite charmigt tycker jag. Dessutom tar de alla chanser de får att ha ledigt och dricka öl. Bayern har dessutom flest röda dagar av alla Bundesländer. På tal om firande fick jag nyligen förklarat för mig varför det är tillåtet att dricka öl under fastan. För länge sedan hade Påven fastslagit att under fastan var det enbart otäck och osmaklig mat och dryck som fick förtäras. Munkarna som bryggde öl visste inte riktigt hur Påven såg på denna dryck så de tog en tunna öl och färdades i flera dagar för att se om ölen möjligtvis kunde falla under detta begrepp. Saken var den att ölen jäste under färden och när Påven smakade på ölen, spottade han ut den och sa att det var det värsta han smakat och att det naturligtvis var tillåtet att dricka sådan smörja. På grund av detta dricks det öl för fullt under fastan, även av den mest inbitna katolik.

Jaja, än är det inte påsk men Fasching på tisdag. Jag ska försöka fånga stämningen på bild så ni får se hur tokiga alla blir i dessa festivaltider. Vi funderar på att bojkotta Krapfen och istället baka semlor på tisdag, det är ju trots allt fettisdagen.

Sådär, då var certifikatet ordnat!

Sista tentan av certifikatkurserna är över och jag är ganska säker på att jag har klarat alla tre.. (pinsamt om jag nu mot all förmodan inte har gjort det). Nästa tenta är inte förrän 14:e februari, jag älskar ju bolagsrätt så det passar ju bra med en date för muntlig prövning med en bolagsrättsprofessor på alla hjärtans dag.. hmm. Tänkte uttnyttja att vi faktiskt skrivit en hundrasidors c-uppsats om just GmbH (på tyska!). Det måste han ju bli imponerad av.

Efter de intensiva två timmarna idag, blev det en lugn och skön fika hemma hos Charlotte men efter att ha ätit både Brezen och Krapfen (för definition och bild se nedan) kände vi att det nog vore bra att röra lite på oss så det blev en frisk promenad genom Englischer Garten. Nu är jag hemma och har fösökt städa iordning här (är lite förundrad över hur mycket damm som kan bildas under två veckor). Om ett par timmar ska vi hänga i någon bar i Glockenbach med ett härligt glas vin. Det har jag längtat efter.

 
 Brezen (t.v.) äts i tid och otid. Smakar som mjuka salta pinnar. Krapfen (t.h) äts i Faschingtider, och då det är Fasching på tisdag finns de nu i överflöd. Finns med alla fyllningar du kan tänka dig.

RSS 2.0