Weekend i Garmisch Partenkirchen

Ett välförtjänat avbrott i biblioteksbesöken. Helgen tillbringades i Garmisch Partenkirchen - Zugspitze, Tyskland högsta berg med sina 2 962 meter. Vi var 23 studenter från olika delar av världen som tog oss till de från München knappt två timmar belägna alptopparna. Första skiddagen bjöd inte på något vidare väder. Med cirka två meters sikt och snöfall var det ett bättre alternativ att hänga lite i restaurangen samt ta roliga kort. Emma och jag gjorde vårt bästa för att roa de övriga besökarna med diverse konster utanför baren.

     
Visst är vi smidiga (Observera att dessa konster utförs med pjäxor på!)

På lördagskvällen besökte vi en simhall för att värma upp våra kalla och stela muskler. Det var riktigt skönt. Det blev dessutom ett par stiliga hopp från hopptornen samt livsfarliga färder i rutschkanorna. Kvällen avslutades med lite gemenskap på Jugenherberget där vi bodde.

Söndagen verkade gå i samma anda som lördagen men som tur var sprack det upp framåt lunch och vi fick en underbar dag med härlig snö och gudomlig utsikt.

image88
Emma mitt i ett graciöst hopp...

image87
Högst uppe på Zugspitze. Här fanns Tysklands högst belägna Biergarten... bara det!


Sammanfattningsvis åkte vi hemåt relativt oskadda, det var bara stackars Ben som lyckades bryta sin arm på ett olyckligt sätt och tyvärr fortfarande är kvar på sjukhuset i Garmisch. Jag lyckades göra en störtdykning sista åket och är numera blå/lila på ena sidan. Annars är det bara träningsvärk av första graden och idag (måndag) kastades vi raskt tillbaka i studerandet. Åtta dagar till första tentan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0