Tillbaka i tiden.

Idag träffade jag mina skönsjungande kvartettvänner på universitetet för att spela in våra sånger. Det vi möttes av när vi kom in på innergården vid universitetet fick oss att känna oss lite illa till mods. Därinne strövade nämligen tidsenligt uniformsklädda nazister omkring. Just Ludwig-Maximilians-Universität var platsen där syskonen Scholl grundade "Vita Rosen" och motståndet mot nationalsocialismen var som starkast. Hakkorsen kändes med ens så verkliga i den miljön och under eftermiddagen hördes toner från den tyska nationalsången ändå upp till oss. Vi kontrade med lite ABBA. Nu handlade det ju om en filminspelning, men det var lite olustigt ändå. Vår inspelningen gick bra i alla fall och jag ska lägga upp ett par sånger på bloggen så att ni får höra framöver.

Imorgon åker vi till Italien i ett par dagar, en liten avskedsresa med Rosi, Talin, Angie och Emelie. Ska bli jättemysigt! Vi kommer bo precis vid Gardasjön i höjd med Verona. Innan avresa imorgon eftermiddag måste jag hinna packa lite till. Att jag hade mycket saker visste jag, men inte så här mycket!

Nu är det slut.

Sista föreläsningen är besökt. Sista tentan är skriven. Om en vecka åker vi hem. Men innan dess är det mycket som ska hinnas med. Uppträda på födelsedagsfest ikväll. Därefter avskedsfest. Inspelning med kvartetten. Italien tre dagar. Golf med mamma och pappa. Vandring i Garmisch. Hämta sista betygen. Packa. Försöka deponera mina saker på olika håll tills dess jag kommer tillbaka...

Vi ses snart!


Mamma Mia...

...på bio blir det ikväll istället för plugg inför morgandagens sista (!) tenta. Tentorna i början av veckan gick sådär. Inte för att jag vill skylla något på min enorma förkylning/feber/halsont, men måste säga att motivationen att studera inte direkt ökar när man inte kan andas. Så, ja ikväll blir det middag på vår indiska restaurang och sen premiären för Mamma Mia. Hoppas att det går bättre med plugget imorgon då.

Sen är det dags att börja samla ihop sina pinaler som samlats här under året. Ska gå och sno lite banankartonger på Lidl.

Jag fick som jag ville.

Det är grått och regnnet strilar ned utanför. Jag sitter med raggsockor och dricker te samtidigt som jag pluggar inför tentan imorgon. Det är ca 20 grader kallare idag än i förrgår när Emma och jag låg vid poolen hela dagen. Väderomslagen har tagit skepnad av Dr Jekyll och Mr Hyde. Men som sagt, jag fick som jag ville. Nu har jag inga ursäkter till att inte studera flitigt resten av dagen.

Imorgon ska jag på studiebesök till BMW (det står för Bayerische Motor Werk för er som inte visste det redan). Vi ska bland annat få en guidad tur i deras nya utställningshall BMW-Welt, en ny skapelse som inte liknar något annat (se bild nedan). Sedan ska vi få besöka skatte- och tullavdelning för att få en inblick i hur det är att arbeta som skattejurist vid ett företag av så stora proportioner. Ska bli spännande att se. Kanske ska jag fråga om jag kan få skriva min magisteruppsats hos dem? Jag vet att jag då faller under dem som i början av utbildningen sa att "Nej, vet ni vad, skatter ska jag aldrig jobba med" och sedan hamnar på Skatteverket ändå. Det är lite av Affärsjuridiska programmens öde av vad jag har förstått. Men det är faktiskt intressant med skatter har jag upptäckt den här terminen. Nu har jag ju inte läst svensk skatterätt ännu, det väntar till hösten, men både den tyska och den internationella skatterätten har väckt mitt intresse.

Föreställ er det.

En magisteruppsats om skatter.

På tyska.

För ett år sedan hade jag varit skeptisk.

BMW-Welt
Hoppas det börjar regna nu...

...för att plugga på biblioteket i den här värmen är nästintill omöjligt. Två dagar kvar till kapitalbolagstentan, tre dagar till skatterätten och sex dagar till europarätten. Idag har Emma och jag legat vid poolen och so..pluggat.. hmm. Men imorgon har de lovat regn så då går det bra med biblioteksplugg. Imorgon ska vi dessutom sjunga på ett barnsjukhus med kören. Det blir Astrid Lindgren-tema.

Annars har det inte hänt så mycket. Efter tentorna åker vi till Italien i ett par dagar, sen kommer mamma och pappa för lite allmän sightseeing och golf (kriteriet för banan är enligt pappa att man ska kunna se alperna..). Efter det bär det av hem till Linköping. Utlandsåret är snart förbi och som alltid har det gått oerhört fort. Har jag hunnit göra allt jag ville göra? Nej. Men då är det ju tur att jag har vissa planer på att återvända inom en snar framtid... Får se hur det hela utvecklar sig. Ett som är säkert är i alla fall att jag har kommit att gilla München så mycket!

Hoppas allt är bra med er därhemma!

Vi ses snart!  

RSS 2.0