Påsken är slut, men inte vintern...

Igår följde jag med Linnea tillbaka till flygplatsen. Vi har hunnit med att shoppa, titta runt nere på stan, fira påsk, ha en mini-vår-konsert, öva med kören, åka till Salzburg och lite annat...

I lördags var det då dags att duka upp påskbuffén hemma hos Rosi. Jag och Linnea hade ägnat hela eftermiddagen åt att steka köttbullar. Efter att brandlarmet gått, jag glömde att krydda den första satsen och hela rummet var fyllt av stekos som följd av avsaknaden av fläkt lyckades resulterade det ändå i 40 fina köttbullar. Tillsammans med lax, sill, potatis, ägghalvor, ägglåda och diverse tillbehör var den lyckade middagen ett faktum. Vi var sex personer, jag, Linnea, Rosi, Gustav och en kompis till Rosi från Uppsala - Josefin. Eftersom vi alla är sångare av olika slag varvades äggen med mycket sång. Allt från snapsvisor och spex till fyrstämmig skönsång. Vi hade verkligen jättetrevligt och först framåt två kom vi på att om vi inte sprang till u-bahn skulle vi missa den sista och inte komma hem.


image113     image114
Linnea och Josefin viker påskservetter           Med påskdrink i hand är vi redo att inta
                                                                                 middagsbordet

Dagen efter träffades vi allihop på eftermiddagen för påskfika och lite mer sång, Josefins pojkvän hade även han hunnit komma och Gustav slapp vara ensam tenor. På kvällen kände vi att det skulle vara trevligt att sjunga våra vackra visor för någon så Rosis mamma fick besök och vi framförde vår mini-konsert. Som tack fick vi tyskt påskbröd, vilket smakade gott och sedan gick vi ut för att äta och dricka lite öl. Linnea som inte hade smakat Weissbier innan, blev frälst och det var kanske främsta anledningen till att hon inte ville åka hem - att det är svårt att få tag på god Weissbier hemma..


image115
Linnea med ett tomt ölglas, innehållet lyckades hon tömma synnerligen fort för en som vanligtvis inte gillar öl...


Hela måndagen var vi i Salzburg, en otroligt vacker stad, och intrycket förstärkteas av solen som glittrade i nyfallen snö över alptopparna och kullarna i staden. Vi vandrade runt en del i den gamla delen och sedan upp på en utkiksplats vid en borg. Det var ett trött gäng som åkte hem på eftermiddagen, men besöket var värt varenda steg. Nästa gång jag kommer till Salzburg blir under EM. Då bör det vara betydligt mindre snö men betydligt mer människor!


image116
Fr.v: Erik, Gustav, Rosi, Linnea, Talina, Josefin och jag

                                                    
Salzburg från ovan         Uppe på utkiksberget vid en borg             Mozarts födelsehus

image120
Linnea i Tirolerhatt

Idag var jag tillbaka på universitetet för att, tro det eller ej, försöka få en stämpel. Men när man väl vill ha en, går det inte att få. Senare på kvällen besökte vi en irländsk pub, så med en Kilkenny i hand lyssnade vi på irländska folksånger och stampade med i otakten.. Vid vårt bord var vi en tysk, två svenskar, en jordanier och en egyptier. Med den irländska atmosfären skapades en känsla av fullkomlig internationalisering.. härligt!

Tillbaka i München.. ett regnigt sådant!

Jovisst, nu är jag tillbaka. Har dessutom med mig syster och vi försöker göra vårt bästa för att hinna med så mycket som möjligt innan hon åker tillbaka på tisdag. Hittills har vi mest shoppat.. men imorgon hoppas vi kunna göra ett besök i Salzburg. Dessutom blir det påskfirande med Rosi, Josefine och Gustav. Eftersom traditionerna krockar lite blir det både påskbuffé på lördag kväll och påskbrunch på söndag inklusive letande av chokladharar. (Den tyska traditionen att gå på mässa på söndag morgon klockan 4 blev dock nedröstad som tur var.)

Önskar er alla en härlig påsk!

image112Hemma!

Är hemma i kalla och lite gråa Linköping, men tillbaka i München den 18 mars. Återkommer då. Tills dess.. take care!

RSS 2.0