Vår!


Kolla trenden!

Ostkakan blev lyckad!

Japp, igår lyckades vi åstadkomma en ostkaka värd namnet, med lättvispad grädde och egengjord jordgubbssylt blev det en festmåltid. På tisdag ska jag försöka upprepa detta fast i en studio med en kamera filmandes alla rörelser.. det blir nog bra! Jag ska försöka slå den tyska Käsekuchen och den amerikanska Cheesecaken, om juryn gillar söta och lena smaker kanske inte bittermandel och kesoliknande ost är det som är ultimat, men vi får se..


Starkölsfest... (på en måndag..)

       


En mobilbild säger mer än 1 000 ord...

... så jag tänkte börja lägga upp lite mer bilder eftersom jag tydligen inte tar mig tid att skriva så ofta.

Lördagen i bilder:


Härlig frukost på café Schneewittchen (Snövit)

     

Sedan var det biblioteket igen.. men innan njöt jag lite av solen på trappan utanför universitetet...Hoppas ni mår bra allihopa..

puss och kram

En fredag på biblioteket...Fina tjocka böcker va?! Sen att jag lyckades skapa två sidor på ca 10 timmar...

Jag är dålig på uppdatering...

Då är det tisdagkväll och jag kom hem från jobbet för ett par timmar sedan. Helgen har mest gått åt att bli av med min förkylning och hosta, och det verkar ha lyckats för idag känns det mycket bättre. Jag var och handlade precis och köpte jordgubbar. Det är bra med att bo i Tyskland, det finns alltid billiga och goda jordgubbar...

Som sagt, annars har det inte hänt så mycket. Vi var på en outlet utanför Ingolstadt ca 6 mil från münchen i lördags, jag, Henrik, Matilda och Andreas. Det var stort och fanns många olika märken, men jag hittade inte så mycket. Det blev i alla fall ett par pyjamasbyxor från Calvin Klein. De är väldigt sköna!

Imorgon ska jag sitta på biblioteket hela dagen och sen är det kör på kvällen. Ska bli kul att få sjunga lite igen.

Lägger upp ett par bilder från vår pizzakväll vi hade förra veckan...

    


Mitt i veckan - onsdag

Min produktiva vecka blir nog inte så produktiv. Jag är sjuk och det blir nog sängläge hela dagen idag. Jobbade i går och ska jobba imorgon också, så har resterande dagen på mig att bli någorlunda frisk. Ett mål idag är i alla fall att söka upp artiklar från en tysk databas och spara ner på datorn, hoppas att de kan komma till användning till uppsatsen. Om åtta veckor ska första delen vara klar så det blir till att öka tempot lite nu.

Måste ge en eloge till mormor och morfar som skrev ett meddelande på nästan perfekt tyska till förra inlägget. Jag är imponerad! Jag kanske ska börja skriva på tyska här istället?

Hoppas ni mår bra allihopa!


Söndag

Jag och Rosi har spelat badminton idag, det var skoj. Har nog inte spelat det sen högstadiet men det gick bra ändå. Vi körde full fart i en timme, och tydligen använder man en annan muskel i armen än med squashen för hela min hand rycker som en besatt nu. Vi ska försöka spela en gång i veckan.

Har också suttit på balkongen i bara linne och solat lite idag samtidigt som jag läste ett kapitel i en av de tyska insolvensböckerna som jag har lånat. Skönt med sol! Efter en dusch hade vi nu tänkt baka scones och dricka kaffe.

Sammanfattningsvis en härlig söndag.

RSS 2.0