Midsommarfirande nr 1

Nu är första midsommarfirandet avklarat. Helgen tillbringade vi nämligen i Ulm (eller egentligen utanför Ulm, en liten by som heter Steinheim) för att delta på deras svenska midsommarfest anordnad av Musikskolan. Efter en spännande resa dit, med bland annat mycket regn, borttappad gruppmedlem och lunch på det lokala bryggeriet, blev vi varmt mottagna av kören "Born to Sing":s medlemmar. Vi fick kaffe och tårta, vilket sedan följdes upp av kransbindning. Efter lite repetitioner med körerna på eftermiddagen började det bli dags för dans kring midsommarstången. Vi var alla väldigt imponerade av deras stångbygge, för den var riktigt bra gjord. I början var tyskarna lite skeptiska mot ringdansandet men efter att vi dragit med de flesta klarade vi av bland annat "Små grodorna", "Karusellen" och "Raketen". Efter dansen var det matdags och självklart var det svenska delikatesser som erbjöds. Smörgåstårta, köttbullar, lax och renklämmor för att nämna lite av utbudet. På scenen spelade musikskolans elever under hela kvällen, bland annat en dragspelsensamble som framförde ett härligt ABBA-medley. 

Runt halv nio började körkonserten. Det var "Born to Sing" som inledde med en blandning av gospel, pop och franska romantiska visor. De var över fyrtio stycken och riktigt duktiga. Sedan var de vår tur. Vi var fjorton, men gjorde nog ganska bra ifrån oss ändå om man får lita på publikens utsagor efteråt. Vi sjöng svenska midsommarvisor, Bellman och diverse dryckesvisor. Jag och Gustav framförde även vår duett. Det gick bra, men vi saknade Rosi på pianot... Konserten avslutades med att "Born to Sing" sjöng ytterligare et par sånger och sedan sjöng vi "Sommarpsalm" tillsammans allihopa. Vackert! Självklart bjöds det på svensk snaps efteråt och vi stannade fram till halv ett och sjöng snapsvisor och tyska schlagers med de andra körmedlemmarna.

På söndagen stannade vi i Ulm på hemvägen för att göra en liten stadsvandring. Ulm har det högsta kyrktornet i världen(!) med sina 161,5 meter . Tyvärr var tornet stängt av säkerhetsskäl så det gick bara att gå upp till 102 meter (vilket vi inte gjorde eftersom det fortfarande kostade samma inträde - ingen valuta för pengarna tänkte vi).



Istället var vi nere vid Donau och tog en fika precis vid dess rand, strosade runt i gränderna, hittade ett gammalt torn som byggdes 1363 och antagligen var ingången till staden i dess dåvarande skick. Det var någon slags trumpet-dag i hela staden så det stod blåsorkestrar överallt och det var mycket folk på gatorna.

På eftermiddagen tog vi tåget tillbaka till München. Nu är det bara att ladda om för nästa midsommarfirande på fredag. Då är det på riktigt. Sill från IKEA och svenska sånghäften.
  


Kommentarer
Postat av: angelica

GLAD MIDSOMMAR BÄSTA ELIN!! =)

2008-06-19 @ 08:49:52
URL: http://angelwilson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0