En komparativ betraktelse av myggor

Jag har aldrig gillat myggor. Det är det kanske inte många som gör i och för sig så jag är nog inte unik i det avseendet. Myggor finns det mycket av på sommaren. När man har som trevligast kommer de och ruinerar stämningen. Tar bort fokus på vad man egentligen håller på med. De flyger runt och låter så där otäckt, så man är tvungen att vifta med handen runt huvudet var och varannan sekund. Dessutom är de ute efter att fysiskt åsamka dig skada. Det är inte så att själva sticket gör speciellt ont, men följderna kan vara enorma. Själv får jag alltid oerhört stora myggbett som kliar i all evighet.

Nu är det dock så att jag har kommit att respektera svenska myggor. "Vadan detta?" kanske ni undrar nu. Jo, det ska jag berätta. I jämförelse med tyska myggor kör myggor med svenskt medborgarskap i alla fall med fair play. Tyska myggor surrar inte. De glider tyst genom natten och slår till när du minst anar det. Du har inte en chans att försvara dig. Helt plötsligt har du bara ett par myggbett som dessutom kliar dubbelt så mycket som svenska bett gör.

Så är det. Och inget kan man göra åt det. 


(fotnot: Som vissa av er kanske förstår har min tentaperiod börjat nu. Då känns sådana här betraktelser väldigt viktigt att ta upp. Dessutom har jag hunnit rensa garderoben, städa kylskåpet samt tvätta tre maskiner. Självdisciplinerad som alltid.)

Over and out!

Älgvarning

I fredags hade vi en liten konsert med vår vokalgrupp. Det kom mycket folk och vi lät bra om jag får säga det själv. Vi sjöng en salig blandning och det var just det som var vårt tema för kvällen, konstiga hopp i tid och rum. Allt från Ronja Rövardotter till medeltida engelska visor. Lite Hasse och Tage, tyska schlagers och ABBA. En riktig lyckad kväll. Ska lägga upp lite bilder när jag fått tag på några. Sålänge kan ni se tidningsurklippet där ytterst fin reklam gjordes för konserten!Ser ni, rubrik på förstasidan till och med!

 

Bilder från midsommar

Som sagt hann vi med flera firanden och jag låter bilderna tala för sig själva...
(Skatterätten gick bra by the way..)

Midsommar nr 2:

     

     

Midsommar nr 3:

     

   

Midsommarfirande nr 2, 3 och 4

Midsommar är över. Men oj vad vi hann fira.

Jag har en skatterättstenta på tisdag men efter det ska jag berätta hur det var.


Jag, Emelie och Charlotte på midsommarfirande nr 3

Midsommarfirande nr 1

Nu är första midsommarfirandet avklarat. Helgen tillbringade vi nämligen i Ulm (eller egentligen utanför Ulm, en liten by som heter Steinheim) för att delta på deras svenska midsommarfest anordnad av Musikskolan. Efter en spännande resa dit, med bland annat mycket regn, borttappad gruppmedlem och lunch på det lokala bryggeriet, blev vi varmt mottagna av kören "Born to Sing":s medlemmar. Vi fick kaffe och tårta, vilket sedan följdes upp av kransbindning. Efter lite repetitioner med körerna på eftermiddagen började det bli dags för dans kring midsommarstången. Vi var alla väldigt imponerade av deras stångbygge, för den var riktigt bra gjord. I början var tyskarna lite skeptiska mot ringdansandet men efter att vi dragit med de flesta klarade vi av bland annat "Små grodorna", "Karusellen" och "Raketen". Efter dansen var det matdags och självklart var det svenska delikatesser som erbjöds. Smörgåstårta, köttbullar, lax och renklämmor för att nämna lite av utbudet. På scenen spelade musikskolans elever under hela kvällen, bland annat en dragspelsensamble som framförde ett härligt ABBA-medley. 

Runt halv nio började körkonserten. Det var "Born to Sing" som inledde med en blandning av gospel, pop och franska romantiska visor. De var över fyrtio stycken och riktigt duktiga. Sedan var de vår tur. Vi var fjorton, men gjorde nog ganska bra ifrån oss ändå om man får lita på publikens utsagor efteråt. Vi sjöng svenska midsommarvisor, Bellman och diverse dryckesvisor. Jag och Gustav framförde även vår duett. Det gick bra, men vi saknade Rosi på pianot... Konserten avslutades med att "Born to Sing" sjöng ytterligare et par sånger och sedan sjöng vi "Sommarpsalm" tillsammans allihopa. Vackert! Självklart bjöds det på svensk snaps efteråt och vi stannade fram till halv ett och sjöng snapsvisor och tyska schlagers med de andra körmedlemmarna.

På söndagen stannade vi i Ulm på hemvägen för att göra en liten stadsvandring. Ulm har det högsta kyrktornet i världen(!) med sina 161,5 meter . Tyvärr var tornet stängt av säkerhetsskäl så det gick bara att gå upp till 102 meter (vilket vi inte gjorde eftersom det fortfarande kostade samma inträde - ingen valuta för pengarna tänkte vi).Istället var vi nere vid Donau och tog en fika precis vid dess rand, strosade runt i gränderna, hittade ett gammalt torn som byggdes 1363 och antagligen var ingången till staden i dess dåvarande skick. Det var någon slags trumpet-dag i hela staden så det stod blåsorkestrar överallt och det var mycket folk på gatorna.

På eftermiddagen tog vi tåget tillbaka till München. Nu är det bara att ladda om för nästa midsommarfirande på fredag. Då är det på riktigt. Sill från IKEA och svenska sånghäften.
  


Grekland - Sverige, 0:2

Så åkte vi till Salzburg i tisdags för att uppleva fotbollsfebern. Hela staden var invaderad av svenskar, det kändes nästan som att komma hem. De ca 10 000 lyckliga som hade biljetter till matchen tågade mot stadion vid sextiden samtidigt som det skallade "stå upp, gula och blå" i gränderna. Vi andra hängde på Fanzone och kollade storbild där. Christine, som är från Luxemburg, var nog den som var mest pyntad med svenska flaggor. Hon lärde sig också diverse hejaramsor och drog igång "vi är svenska fans allihopa" lite då och då.
               Heja Sverige! Nästa vecka åker vi nog till Innsbruck...

Sveriges nationaldag i Tyskland

Firades med att Emelie och jag förberedde en presentation för Datarättsseminariet angående Europeiska Unionens direktiv 2001/29/EG om upphovsrätten i informationssamhället och dess implementering i Skandinavien. Japp.

Men jag fick lite svensk sommarkänsla av att titta på nedanstående film...Det är svårt att studera...

Vill bara i stora drag återge den diskussion som Rosi, jag och Anna hade nu på eftermiddagen om varför det är så svårt att plugga.

- Det är så svårt att komma igång, för på morgonen är man för trött, så då kan man inte plugga.. (det är faktiskt vetenskapligt bevisat, typ, att hjärnan inte når sin fulla kapacitet förrän efter 10 på förmiddagen)

- Ja, och sen börjar man bli hungrig och då kan man inte plugga..

-Nej precis, och sen efter lunch blir man ju så trött..

-Mm, och då måste man dricka kaffe...

- Ja, och alltid på eftermiddagen blir man så trött igen och då kan man inte plugga..

- Då måste man ta en lite längre paus och kanske äta lite...

- Exakt, och sen kommer man tillbaka och då stänger biblioteket.. och då kan man ju inte plugga..


Ser ni problematiken?!


Helgen i stora drag...

I lördags begav vi oss till Regensburg för att sjunga på en klassåterträff. Vi åkte redan på förmiddagen för att vi skulle hinna se lite av staden också. Stadskärnan var väldigt fin med gamla medeltidsbyggnader och kyrkor.

       
Regensburg station, Domkyrka, Torg och Donau


 

Senare på eftermiddagen gick vi tillbaka till den Biergarten där gästerna skulle äta för att kolla lite hur vi skulle stå och sjunga upp ordentligt. Vi framförde vårt program under kvällen (med vissa modifikationer, då åhörarna inte var de mest kulturella och antagligen  inte skulle ha uppskattat våra mer finstämda sånger) men allt gick bra och vi sjöng bland annat ABBA och svenska dryckesvisor. Till andra avdelningen genomförde vi ett klädbyte till våra snygga upptryckta t-shirtar.


 


Vad tycks?!

Efter vi sjungit umgicks vi lite med gästerna, drack lite öl och åt Kaiserschmarr'n..  Nöjda marscherade vi sedan mot tåget som skulle ta oss tillbaka till München. Vi ska spela in nästa gång vi sjunger så ska ni få några smakprov på hur det låter...
Söndagen tillbringade jag, Christine och Henrik på golfbanan. Vi spelade inte själva utan tittade på Ladies German Open, en tävling på Ladies European Tour, som hölls på en bana ca 40 min utanför München. Det var mycket folk, fina svingar och mycket öl (självklart!). Eftersom Lotta var där och spelade följde vi henne de sista nio hålen. Kul att se! Dessutom tittade vi på Michelle Wie som var specialinbjuden från USA och på Amy Yang som vann hela tävlingen på -21(!). Lotta spelade bra men placerade sig lite längre ner på resultatlistan. Däremot kom Louise Stahle på andra plats efter mycket bra spel på söndagen. Banan i sig var inte speciellt imponerande, så när mamma och pappa kommer ner spelar vi nog inte den som vi hade tänkt. Pappa har ett krav på de banor vi ska spela när de kommer i juli. Man måste se alperna. Så jag får väl leta runt lite och försöka hitta alpbanor.

   
Lotta på väg upp till 9:ans green, Michelle Wie spelar in på 18:e, Prisutdelning med Amy Yang på första plats


RSS 2.0