Schlagerfest 24 maj

Sverige hamnade på 18:e plats i Eurovision Song Contest, men det gjorde inte så mycket. På schlagerfesten igår var alla på topphumör!Vi började med mottagning hos Rosi, där serverades mousserande och snittar. Efter lite mingel var det dags att hitta sin bordsdam respektive bordsherre genom ett litet memory som Rosi ordnat. Det var kanske inte helt enkelt men tillslut hade alla hittat varandra och alla tjugo gick i gemensam trupp till restaurangen där vi skulle äta.

        

     


Då vårt långbord var försett med sånghäften dröjde det inte länge tills första sången ljöd genom restaurangen. Eftersom det var mest gamla svenska schlagerfavoriter som prydde sånghäftsbladen med var det lite svårt för de stackare som inte pratade svenska men de gjorde så gott de kunde och hängde med riktigt bra. En tysk och en norsk schlager var dock med så det jämnade ut det hela lite.

Varmrätten dröjde inte länge och alla tyckte att det smakade bra. Under middagen hade vi bland annat en schlagerfrågetävling och förstås många sånginslag. Henrik och Gustav framförde skönsång om att man ska dricka mer öl på signaturmelodin till Schlagerfestivalen och Emelie hade skrivit en rolig (om dock en aning intern.. haha) text till "Fångad av en stormvind". Riktigt roligt att höra!


   
   

Klockan gick fort och som fjärde bidrag gick Tyskland ut och deras "No Angels" framförde bidraget i korta glittriga kjolar. Tyskarna verkade inte så begeistrade men vi sympatiapplåderade lite. De nästkommande bidragen var inte så intressanta så vi fortsatte vår middag med efterätt och frågetävling. Däremot när nummer 15 närmade sig delades svenska flaggor ut och alla satte sig närmare storbilden för att heja fram Sverige. Vi hade texten till "Hero" upptryckt så alla kunde sjunga med. Efter avslutat nummer var det häftiga applåder och busvisslingar. Även de som egentligen inte är så intresserade av schlager verkade plocka fram det patriotiska i sig och röstade friskt på Charlotte.
Sedan var det ytterligare en liten paus innan Norge var på tur och vi passade på att utdela pris till dem som vunnit schlagertävlingen. Therese och Daniel var de lyckaliga vinnarna av en "schlagershot" med hela nio rätt av tio och närmast på utslagsfrågan.

Själva röstningsförfarandet var ju som alltid lite långdraget så vi minglade lite i baren och väntade på slutresultaten. Redan i början blev det ganska klart att Sverige inte hade någon chans så vi hejade lite på Norge istället. De två norrmännen i sällskapet tackade för tolvpoängaren från Sverige och gav tillbaka en sjua. Jaja...


   
 

Efter några avslutande ord lite senare började folk droppa hemåt efter en mycket trevlig kväll. Jag och Rosi hamnade framför presentbordet väl hemma i lägenheten. Jag fick jättefina saker, bland annat en bayersk kokbok, golfbollar med öl och brezen på, presentkort på kläder och förstås en hel massa flaskor vin och sekt. Tack så mycket allihopa!

Kommentarer
Postat av: Anette

Guuuud, vilken snygg klänning Elin. Vad fint det såg ut på restaurangen. Härliga bilder, har du suttit i natt och lagt in dem? du är dig lik gumman.

Tack snälla för fin morsdagspresent, jag blev jätteglad.

Tusen pussar.

2008-05-26 @ 09:15:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0