En härlig helg

Det är återigen söndagseftermiddag och man undrar vart veckan tog vägen. Har dock haft en härlig helg tillsammans med Elin. Kom precis tillbaka från Englischer Garten efter en heldag i solen. Detta resulterade i gott humör och rosa ben, mage och armar. Skriver en lite längre berättelse om vad vi har åstadkommit under dessa dagar så snart jag hinner...

Brunch i Englischer Garten

Nyss hemkommen från teatern efter att ha sett My Fair Lady. Den var bra, varken mer eller mindre. De enskilda sånginsatserna var ganska slätstrukna och karaktärerna fastnade inte riktigt. Men sammantaget var det underhållande. Eftersom storyn bygger på att Eliza, en blomsterflicka med grov dialekt, ska lära sig tala fint, var det till en början relativt svårt för mig som icke modermålstalande tysk, att förstå vad hon överhuvudtaget sa. Men efter ett tag blev det lättare och jag kunde tillslut skratta på rätt ställen..

I förmiddags träffades vi i Englischer Garten för en brunch och för att njuta av solen som strålade från en klarblå himmel. Vi hade mat för ett helt kompani och satt i över fyra timmar. Det var verkligen avslappnande. Nu ska det förvisso regna i tre dagar men sedan ska det bli fint igen.

På torsdag kommer Elin. Ska bli jättekul att träffa henne igen.

 
        

     
På bild: Emma, Henrik, Emelie, Cattis, Christine, Talina 

 

Bayern är Bayern...

Precis hemkommen från körövning och öldrickande. Vi kände efter repet att vi var tvungna att gå till Café Giesing, ett ställe vi brukar ta något att dricka på efter övningarna ibland. Det brukar vara riktigt trevligt, ofta med live band som spelar jazz eller bra pianister. Som ni kanske vet införde Bayern rökförbud på alla offentliga platser från och med första januari i år och det har fungerat förvånansvärt bra tycker jag med tanke på att Bayern är det mest konservativa Bundeslandet och där öl och cigaretter går hand i hand. Därför blev vi förvånade när vi gick in och möttes av rökande personal och gäster. Det visade sig att det var en så kallad "rökklubb", de som trotsar rökförbudet och på något sätt bildar en klubb där rökande, lagligt eller ej, är tillåtet. Dessutom fick vi inte beställa något innan vi blivit medlemmar i denna klubb. Medlemskapet var gratis och vi var tvugna att skriva under ett papper där vi konfirmerade att vi stödjer åsikten att "...rökare och icke rökare på ett gemytligt sätt ska kunna umgås tillsammans på barer och krogar...". Eftersom vi inte hade något annat ställe att gå till skrev vi under och fick tillslut in varsinn öl.

När vi efter ett par timmar lämnade cafét kunde de glädjas åt fem nya medlemmar, bland annat Klark Stålmannen Karlsson, Lisa Ekdahl och Kaja Kavat vars adresser i ett urplock var Villervillekulla och Bråkmakargatan. Bayern!

Vi är igång!

Vi är inne på tredje föreläsningsdagen och jag är redan trött. Är inte van att koncentrera mig under så här långa stunder antagligen.. hehe. Just den här veckan är dock lite speciell, för det gäller att gå på så många föreläsningar som möjligt för att sen kunna bestämma vilka man verkligen vill ha. Nu över lunchen är jag och Anna (som för övrigt kom tillbaka från Berlin igår och ska bo hos mig i några dagar) hemma för att gå och handla och äta lite. Sen är det tillbaka till universitetet och föreläsning "Cyberlaw" som gäller. Jag får återkomma med funderingar kring vilka jag väljer när veckan är slut. Skulle ju vilja haft någon cool kurs som Sara och Johan i Dresden har haft. De har nämligen läst rymdrätt. Det finns inte här. Det enda jag hittade var en kurs i Wien som behandlade rättsaspekter på fotbolls-em, men den var självklart full. Jag får väl hålla mig till så spännande saker som skatterätt och bolagsrätt då...

Ha det bra!

Deutschland sucht den.. ja vad?

Inte Superstar i alla fall. Måste bara dela med mig av den horribla upplevelsen jag just nu genomlider. Tittar på DSDS - Deutschland sucht den Superstar, den tyska versionen av Idol. Det är sju personer kvar. Tre, möjligtvis fyra, kan överhuvudtaget hålla ton...Den som överhuvudtaget hade någon slags potential var förkyld och kunde inte ta toner över G. Förutom att sjunga falskt, kommer de inte ihåg texter och har överhuvudtaget ingen koreografi. Den flashiga scenen och diverse ljud- och ljuseffekter trycker än mer ner de tyska "superstjärnorna" och gör det till någon slags sunkig karaoketävling. Var bara tvungen att berätta detta så att ni som ska titta på Idol hemma i Sverige inte har så höga krav. Skulle tro att hälften som går på casting till svenska Idol skulle platsa i den tyska finalen. Vill inte verka som en besserwisser men det här var det värsta jag hört...

image129

Utekväll, eller utenatt...

Det är en speciell känsla när man kommer upp från u-bahn vid sextiden på morgonen, känner lukten av nybakat bröd från bagerierna och hör fåglarn kvittra. Det blev en lång kväll igår.. men oerhört trevlig!

Jag var först på klassisk konsert i Philharmonie och den var underbar. En amerikansk sopran, Renée Fleming, sjöng till Strauss och det var bedårande vackert. Münchens filharmoniker gjorde också en perfekt insats och jag njöt verkligen hela tiden.

image128
Renée Fleming, bl.a. utbildad vid Juilliard School i New York


Efter denna musikaliska uppenbarelse träffade jag Rosi, Gustav, Henrik och Viola i en ölstuga och vi drack lite weissbier och pratade. (Förutom Rosi som drack apfelschorle eftersom hon innan hade svept två coctails på ett annat ställe och kände att det var dags att lugna ner sig lite..hehe). När de stängde gick vi vidare till en irländsk pub som ligger precis vid Frauenkirche. Där var det drag, men den utlovade irländska musiken uteblev tror jag.. eller när blev "Go Johnny Go" irländsk? Dock blev det Irish Coffee, Guiness och Kilkenny så lite känsla blev det trots allt. Sedan stängde även irländarna och då gick vi vidare till Zerwirk, en club i närheten, där vi dansade till house/funk/soul hela natten. Men efter några timmar på stengolv med högklackat blev även vi trötta och begav oss mot u-bahn.

Det är inte utan att jag är lite sliten när jag nu sitter framför datorn och försöker lära mig stämmor till konserten. På tal om konserter så har LiHtösen sin jubiléumskonsert idag. Önskar att jag hade varit där och lyssnat, tror att den kan bli riktigt bra så som de har kämpat. Lycka till alla töser!

Jordgubbar och senaste nytt...

Äter precis årets första jordgubbar och de är sååå goda! Tog en promenad och såg att de sålde en liter för bara en euro. Jag tror jag ska börja på en jordgubbsdiet inför "beach 08". Det borde väl funka va?

image127
SENASTE NYTT:

** Igår besökte vi den svenska affären. Där inhandlades bland annat Havrefras eftersom jag är trött på havregrynsgröt och att det i alla tyska flingor alltid är något med choklad i. Oavsett om det är extra fiberrika flingor så finns där också chokladspån eller liknande. Why?

** Ska snart iväg och kolla på storbildsfotboll med Emma. FC Bayern spelar mot spanska FC Getafe i UEFA-pokalen.

** Imorgon ska jag på klassisk konsert i Philharmonie. Det blir Richard Strauss och Ludwig van Beethovens Symphonie Nr. 8 F-Dur op. 93.

** Nästa vecka ska Rosi och jag se den tyska uppsättningen av My Fair Lady på teatern vid Gärtnerplatz.

**Dessutom kommer Robyn om ett par veckor så dit ska vi också bege oss om vi får tag på biljetter.


Känner att det blir en kulturrik vår/sommar. Det ser jag fram emot!

Tyska golfare är farliga

I alla fall på rangen där jag håller till ibland..  Tanter som toppar bollar på övningsgreen och gubbar som slår bollar i banor jag inte visste existerade. Jag var glad att det fanns nät mellan mattorna idag kan jag meddela. Annars gick allt bra, slagen kändes härliga.. slog några från gräs också vilket var ett bra tag sedan. Börjar längta ut på en bana nu! Får se om våren kan komma ordentligt snart så det blir varmt och skönt. Satt och tittade runt på lite hemsidor för tyska golfklubbar häromkring. Finns ganska många och de flesta verkar väldigt fina. Av nyfikenhet letade jag upp vad årsavgiften låg på och konstaterade till en början, ganska förvånat eftersom golf här fortfarande betraktas som en snobbsport, att det stod 3.125. Det var ju inte så farligt tänkte jag... tills jag kom på att valutan här faktiskt är euro!

Godnatt!

Schnitzel och sång

Vad kan man göra på en söndag när allt är stängt? Jo.. äta schnitzel och sjunga. Det är precis det vi ska göra snart. Ska möta upp Gustav och sen åka till Rosi för att repetera lite inför konserten som närmar sig med stormsteg.. 2:e maj står vi återigen på scenen i Werkhaus och framför våra bedårande vår- och sommarvisor. Jag och Gustav ska sjunga en duett som heter "Rörs jag av kärleken igen". Texten är skriven av en poet från Kinda och tonsatt av Bo Wastesson. Jag blev förälskad i den första gången jag hörde den. För att förstärka lite har jag skrivit ett par körsatser som ska läggas på. Kommer nog bli fint. 

Lyssna på den själva här under framförd av Peter Johansson och Matilda Hansson och skriv vad ni tycker om den...


 


Skiddagen i Brauneck

Endast sex mil från München kan man få en härlig skidupplevelse. Emma och jag lämnade stationen 07.42 på söndagsmorgonen och var i backen runt niotiden. Då var redan varmt men snön var fortfarande i bra skick. Vi fick ett par timmars bra skidåkning, sedan hittade vi solstolarna och där stannade vi ganska länge.. trots solskyddsfaktor blev vi ganska rosa båda två och idag fjällar jag i hela pannan.


Bjuder på lite bilder nedan.

       
Vi hade nästan 20 grader på toppen, svettades verkligen i mitt skidställ!

      
Därför blev det Apfelschorle och solstol efter ett tag istället..!

Jubiléum på DSV

Idag ska vi sjunga på 30-års jubiléet av Deutsch-schwedische Vereinigung (tysk-svenska föreningen). Jag som överansträngde rösten i onsdags på repetitionen sitter nu här med honungsvatten och måste snart rusa till u-bahn. Dessutom förbrukade jag igår en halv ask schweiziska örthalstabletter som jag fick skitont i magen av och inte kunde sova så värst bra.. ajaj.. ingen röst och ingen sömn.. blir nog jättebra det här!

Vardagsfunderingar...

Ska snart lägga upp lite bilder från vår underbara skiddag i söndags så ni får se hur härligt vi hade det. Tills dess ska jag bara förmedla lite av vad jag har att ta ställning till under dessa dagar när jag har ytterligare två veckors ledighet innan universitetet drar igång igen...

1. Måste välja kurser. Kanske något som inte har med juridik att göra också. Hittade precis en kurs på två timmar i veckan som heter "Kultur och historia från medeltidens Gotland". Kanske skulle vara något?! Hmm..

2. Vad ska jag äta idag? Det är det andra frågetecknet.. har inte handlat på ett tag och nu återstår bara morötter, kaviar och pulvermos. Någon som har förslag på vad man kan göra med dessa ingredienser?

3. Man märker hur mycket tid man har över när man inte har så mycket att göra och att andra som faktiskt har saker att göra inte har tid. Fast frågan är om den här bortförklaringen jag fick av pappa när jag pratade med honom på Skype medan han åkte X2000 från Malmö var lite genomskinlig: "Nej men du, vi ska köra om ett godståg nu, så jag måste koncentrera mig på det. Men vi hörs!"

4. Har sökt lite jobb som jag kan ha under terminen, får se om jag hittar något spännande...

Over and out!

RSS 2.0